Collective Presencing book site
Na twee Art of Hosting trainings die wel in Vlaanderen doorgingen maar die in het Engels waren omwille van de internationale trainers, was er in febr.'09 een training in het Nederlands, specifiek gericht naar de Vlaamse situatie. Er is een volgende training in de maak, waarschijnlijk voorjaar '10. U bent uitgenodigd!
Deze Art of Hosting training zien we als een essentiëel deel van een groter doel dat we Levend Vlaanderen noemen.
We willen de deskundigheid verhogen om in wezenlijke dialoog te zijn met mekaar en de competentie verhogen van collectief leiderschap waar hoofd en hart samengaan.
Onze uitnodiging gaat uit naar iedereen die leiderschap/engagement opneemt in zijn/haar (lokale) gemeenschap - experten, leken, jong en oud - iedereen die een nieuwe vorm van leiderschap in de praktijk wil brengen. Leiderschap dat diversiteit uitnodigt en gebruik maakt van de collectieve creativiteit en intelligentie.
Voor het eerst wordt deze training aangeboden in het Nederlands om de taalbarrière die er bij velen bestaat te kunnen overwinnen en met de specifieke focus om een Levend Vlaanderen te creëren. Ze staat open voor mensen uit alle sectoren en vereist geen voorkennis. U zal deel uitmaken en leren van een rijke mix van mensen!
Art of Hosting is een groeiende, globale gemeenschap van praktijkmensen die elkaar ondersteunen bij het exploreren en bereiken van wat ons het meest ter harte gaat. The Art of Hosting is de laatste 10 jaar georganiseerd in de hele wereld. Het is een zelf-organiserend netwerk van praktijk-mensen, 'hosts' die getraind zijn in groepsprocessen en gepassioneerd zijn om duurzame, lokale netwerken te creëren.
The Art of Hosting is een antwoord op een wereld die in toenemende mate complex en gefragmenteerd is, waar echte oplossingen en innovaties niet in één leider of opvatting liggen, maar in een breder kader van collectieve intelligentie, wijsheid én actie.
The Art of Hosting is een antwoord op een periode waarin instellingen, bedrijven en regeringen niet in staat blijken de toenemende chaos in onze wereld aan te pakken. Het is een testveld voor wie op zoek is naar nieuwe, effectieve en gezonde patronen van organiseren, innoveren en interageren, om nieuwe en nuttigere vormen van samenwerken te creëren.
The Art of Hosting is een speeltuin voor al wie het beste uit anderen wil halen. Het is gebaseerd op de veronderstelling en de ervaring dat mensen een enorme rijkdom en veerkracht bezitten.
We hebben ontdekt dat de principes van zelf-organisatie, participatie, eigenaarschap en niet-lineaire oplossingen de sleutel bieden tot zowel individuele als collectieve ontdekkingen en vernieuwingen.
We zijn in het bijzonder geïnspireerd door wat er gebeurt in de creatieve spanning tussen chaos en orde het chaordische veld waar er wordt geleerd, geïnnoveerd en geoogst en waar wijze en duurzame veranderingen worden ontdekt én ingebed in actie.
Ons leren groeit uit de bijdragen en aanwezigheid van iedereen we zullen elkaar in het leerproces begeleiden.
We zullen door observatie, ervaring en praktijk, met behulp van interactieve processen, een veilige en inspirerende leeromgeving opbouwen.
Het zoeken en vinden van goede vragen en het oogsten van gesprekken als een essentiële leiderschaps-competentie die nodig is om veranderings-processen te (bege)leiden.
Interactieve processen die het leren bevorderen, die relaties helen en die een gedeeld engagement creëren wat leidt tot wijzere acties zoals Cirkel, Open Space Technology, World Café, Appreciative Inquiry en andere vormen van samen leren.
Het ontwerpen en leiden van vergaderingen en gesprekken die resulteren in klaarder denken, intelligente oplossingen en groepscohesie. We zullen o.a. experimenteren met het chaordisch ontwerp en het convergentie-divergentie-model.
Hoe deze instrumenten te gebruiken in een lopend project en hoe je competenties en praktijken te onwikkelen na de training.
Hoe gesprekken op gang te trekken in gemeenschappen, via een balans van online and face-to-face gesprekken.
De Art of Hosting als een organiserend patroon dat uitnodigt tot diepe verschuivingen in hoe we samen leven en werken.
Driedaagse, doorgaande training, met een afwisseling van theorie, praktijk en samen leren. Het kernprogramma loopt door tot en met het avondmaal. Vòòr het ontbijt en na het avondmaal worden activiteiten aangeboden - ook door deelnemers -, die rust en integratie bieden voor lichaam en geest (meditatie, verhalen vertellen, wandeling, dans, ...).
Meer diepgaande toepassing op concrete projecten, gebruik makend van het pas geleerde en mekaars intelligentie, ervaring en creativiteit! Wie de basistraining volgde (nu of eerder), kan op deze dag collegas uitnodigen om samen lopende of nieuwe projecten vanuit deze nieuwe bril te bekijken en een stap verder te brengen!
Basistraining:
Woensd. 18 febr. 9.30 u tot vrijd. 20 febr. 17.00u.
Aan het werk! dag
Zat. 21 febr. van 10.00 tot 17.00u
Kosten voor deelname en accommodatie (diner inbegrepen):
Basistraining: 850,- + 21% BTW (Onafh. of soc.sector: 500,- + 21% BTW)
Basistraining + 4de dag: 970,- + 21%BTW (Onafh. Of soc.sector: 570,- + 21%BTW)
Werk-dag: 160,- + 21%BTW (Onafh. of soc.sector: 90,- +21%BTW)
Kosten voor overnachting op 18 en 19 febr.:
Kamer per twee: 60,- + 6%BTW
Kamer alleen (slechts enkele): 100,- +6%BTW
Plaatsen in de basistraining zijn beperkt, dus best zo vlug mogelijk inschrijven!
Meer informatie bij het hosting team:
Ria Baeck 0473/50.21.76
Lieven Calewaert 0477/32.72.09
Erik Mathijs 0476/85.74.48
Rik Verschueren 016/57.39.15
Download de volledige uitnodiging
Download het inschrijfformulier
Volgende: Levend Vlaanderen
Vorige: Café Verwondering
Projectenlijst: Projecten
Terug naar Welkom