Leiden Van Binnenuit

Leiden van binnenuit

Onder deze titel liep een zeer intense en inspirerende training van najaar '05 tot in de lente '06. We hadden een zeer diverse groep, van 26 tot 78 jaar! Het was een gezamenlijk en geslaagd experiment, voor deelnemers én begeleiders! Om deze manier van leren verder te zetten, hebben we nu het Leertraject Systeem Intelligentie opgezet.

Hieronder vind je de oorspronkelijke uitnodiging. Als het je inspireert, contacteer me gerust: nieuwe, aangepaste edities zijn steeds mogelijk en staan hoog op ons verlanglijstje!

De meeste verslagen van de verschillende samenkomsten vind je onderaan bij de data.

Leiden van binnenuit

Leiderschap voor de wereld van nu!

(of hoe de huidige wereld begrijpen, er in leven én in balans blijven)
Trefwoorden: Training – Mentoring – Transformatie – Leiderschap Netwerk 2005 – 2006

Uitnodiging van Ria Baeck en Julian Still

"The success of an intervention, depends on the interior condition of the intervenor." Bill O'Brien

De wijsheid van dit korte zinnetje heeft diepgaande betekenis voor ons holistische zelf: als vriend, als ouder, als baas, als geliefde, als mens.

Het leven van alledag wordt plezieriger en meer vervullend, wordt interessanter en efficiënter als we leiding kunnen geven aan anderen vanuit onze simpelste, innerlijke gedachten, gevoelens en verlangens. En ook: als we weten wanneer en hoe we ons kunnen laten leiden.

Het ontdekken van ons authentieke zelf, vrij van vervuiling en beperkingen, geeft ons vervulling en verhoogt onze bijdrage in ons werk en thuis.
Als we onze medewerkers willen helpen bij het bereiken van hun potentieel, vraagt het dat we alle hoekjes en kantjes in onszelf onderzoeken. Dit is een eindeloze, maar o zo boeiende ontdekkingstocht! We ontdekken verborgen kwaliteiten en onvermoede mogelijkheden en we ervaren meer plezier en voldoening.

Met deze training richten we ons tot mensen die ergens – van binnen – weten dat geld niet genoeg is, dat we nood hebben aan betere relaties, aan nieuwe ideeën over werk en organisatie, aan meer wijsheid en een holistische integratie van liefde en rationaliteit, van mannelijk en vrouwelijk, van onszelf en onze evolutionaire context.

Deze training zal een transformerende ervaring zijn; niet een éénmalige sessie, maar een serie van verrijkende ervaringen gecombineerd met individuele coaching en groepswerk; zodat nieuwe inzichten en vaardigheden goed geïntegreerd worden en bijdragen aan verdere persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit.

Deze training richt zich tot leidinggevenden die nieuwe inzichten in persoonlijke en groepsontwikkeling willen leren en delen, ten dienste van zichzelf, de mensen die ze begeleiden en de wereld als geheel. Omdat ze weten dat dit ondeelbaar is.

Emergent leadership = oprijzend, opkomend leiderschap
De onderliggende methodologie is ‘emergence’ of ‘verschijning’, wat betekent dat de groep gaandeweg zijn eigen pad creëert; dat modellen, methodieken en praktisch werk worden aangepast aan wat zich aandient (zie verder); en dat je zelf ook leert vertrouwen op dit soort leiderschap.

De vier basis cycli zijn: zelf, de anderen, de groep en evolutie. Dit zijn onderliggende, thematische structuren die telkens terug keren.

Wat zal je leren?

• Een overzicht van de nieuwste theorieën rond leiderschap en verandering en hun toepassing
• tussenkomsten met meer effect in de verschillende domeinen van je leven en werk
• het verbeteren van je persoonlijke maturiteit, autoriteit en leiderschapsprofiel
• heldere kijk op je werkelijke authenticiteit en hoe dat in de wereld te brengen
• verrassende perspectieven die niet bereikbaar zijn met analytisch denken
• nieuwe inzichten in het nemen van gevoelige beslissingen en het oplossen van conflicten
• een basishouding naar een meer ethisch, gevoelvol en duurzaam ondernemerschap
Wie zal je ontmoeten?
Een groep van gelijken: leiders die openstaan voor de volgende stap en die op zoek zijn naar de groeiende gemeenschap van transformerende leiders, om hun kennis en ervaringen mee te delen en samen te leren.

Wat zal aan bod komen?

Lichaam en beweging
Verhalen en vertellen
Spiral Dynamics
Innerlijke reflectie
U-Curve
Cynefin
Systemische opstellingen
Dans en creativiteit
Rituelen en resonantie
Collectieve intelligentie
4R Relaties
Samen plezier beleven
O=∑Rt
Cirkel conversaties
Collectieve wijsheid
Meditatie

Prijs:

De normale prijs voor deze 9-daagse training is 3.450,- €; omdat het een pioniers versie is, bieden we een korting aan van 500,- €
Commercial Profit organisation: 2.950,-€
Social profit organisation: 1.620,- €
Als je zelf betaalt: 1350,- € (Gespreide betaalregeling mogelijk na afspraak.)
Inbegrepen:
- Begeleiding van 9 trainingsdagen: starttweedaagse en afsluittweedaagse + maandelijks 1 hele dag
- 2 telefonische coachings (max. 45 min) of een individuele coachingsessie (1,5 uur) bij één van de begeleiders op een af te spreken tijdstip
- thee, koffie, sap en versnapering bij aankomst en tijdens pauzes
- uiterst verzorgde, ter plaatse bereide (biologisch) lunch (speciale aanpassingen mogelijk)
- de thuiscirkel: tussentijdse oefengroep zonder begeleiding
- overnachting tijdens de start- en afsluittweedaagse in sobere, maar smaakvolle één-, twee- of driepersoons kamers

Data:

Start tweedaagse:
Van vrijdag 14 okt. 9u tot zaterdag 15 okt. 16u verslag
Donderdag 17 nov.; telkens van 9u – 18u verslag
Donderdag 8 dec. verslag
Vrijdag 20 jan.2006 verslag
Vrijdag 17 februari verslag
Vrijdag 17 maart verslag
Afsluit tweedaagse:
Van vrijdag 21 april 9u tot zaterdag 22 april 16u

Plaats:

Heerlijckhyt van Elsmeren; een verbazend rustige, eeuwenoude plek; vol rust en natuurlijke energie!
Weg op Halen 2; 3450 Geetbets
+32 11 69.68.75\\
info@heerlijckyt.org

Begeleiding:

Ria Baeck (°55) is oprichter van Vitis, studeerde Klinische Psychologie en is jarenlang werkzaam als psychotherapeute en dus ervaren als begeleidster van transformaties in individuen en groepen. Zij is vooral mentor en levensgids. Zij combineert een diep mededogen, een sterk lichamelijk bewustzijn en een grote levensvreugde. Zij volgde de training Systemic and Organisational Constellations en is gefascineerd door deze mogelijkheid om onzichtbare dynamieken in een systeem aan het licht te brengen.
Ria is een pionier op het gebied van samenwerken, om leiderschap en gemeenschap op een nieuwe manier mogelijk te maken: collectieve intelligentie, collectieve wijsheid, en collectief leiderschap. Zij ontwikkelde een eigen procesdiagram en schreef hierover een artikel dat verscheen onder de titel: “Building the CircleBeing. The container for Collective Wisdom”.

Julian Still (°58) werkt de laatste 7 jaar als interim manager. Hij is oorspronkelijk afgestudeerd in Economie, specialisatie Internationale Marketing en Frans. Daarnaast volgde hij Mastering Interim Management (Vlerick) en is Cynefin ‘practitioner in complexity’. Hij heeft de vaardigheden om productie eenheden te transformeren, om industriële en zakelijke processen uit te tekenen, en om de goede medewerkers te motiveren. Hij heeft bewezen meerwaarde en succes te kunnen creëren onder moeilijke en complexe omstandigheden. Julian combineert op briljante wijze de aandacht voor de mens én voor het zakelijk succes (hard and soft side management). Wat hem typeert is zijn gevoel voor humor en zijn geduld. Hij is gepassioneerd om zijn vaardigheden en kennis steeds uit te breiden en staat open voor al wat nieuw is.

Rein Timmermans (°55) bestudeert veranderingsprocessen, aanvankelijk d.m.v. sociale agogiek en criminologie en later macrobiotiek en massagetechnieken om zo meer en meer te belanden bij de energetische pool van innerlijke transformatieprocessen via de opleiding intuïtieve ontwikkeling en psycho-energetica binnen het Timotheus project. Na verscheidene jaren therapeutisch werk, nu meer lesgeefster en meer gericht op groepen. Van de gedrevenheid in willen en doen naar de ervaring van je gedragen en geleid weten. Verbondenheid en vreugde zijn haar topics.


Volgende: Netwerk Collectieve Intelligentie
Vorige: Meeting the Collective Shadow - Zwitserland
Terug naar: Welkom