Leer Groep07-08

LeerGroep '07 - '08

Deze LeerGroep gaat terug op de training Leiderschap van Binnenuit (‘05-‘06), die vorig werkjaar verder liep in het Leertraject Systemische Intelligentie. Omdat stoppen met deze groep “niet voor te stellen is” gaan we verder!

Deze LeerGroep gaat over leiderschap; leiderschap voor deze turbulente tijden.
Leiderschap dat de paradoxen kan overstijgen:
• van authenticiteit-eigenheid én gemeenschap
• van mentale kennis én diepe intuïtie
• van duurzaamheid én je doelen halen - winst maken
• van complexiteit én simpele oplossingen
Leiderschap dat diversiteit – ook van de maatschappelijke sectoren - ten volle weet te benutten, in plaats van het te ervaren als een probleem. Leiderschap dat passend is voor de nieuwe netwerkstructuren.
Leiderschap dat anders is dan ‘business as usual’ en dienstbaar aan het geheel.

Doorheen de samenkomsten van de twee vorige jaren is een cultuur gegroeid van diep respect en vertrouwen – en dit zijn geen ijle woorden - en een sterke, lerende gemeenschap; in een diverse samenstelling van mannen en vrouwen, met zowel leidinggevenden uit de profit als uit de sociale sector.

Focus ligt op INTEGRATIE!
De ontwikkelingsmodellen van Spiral Dynamics, Robert Kegan en Otto Laske ondersteunen ons; maar vooral willen we in beweging, in evolutie blijven; voor onszelf – persoonlijk, in ons professioneel leven én als leergroep – als lerende groep.

INTEGRATIE gaat in alle richtingen: steeds diepere dingen van onszelf onder ogen zien en accepteren, en steeds meer eigen competenties en kwaliteiten in reële projecten in de wereld brengen.

UITNODIGEN vormt een nieuw accent.
Vorig jaar kwamen drie of vier mensen ons vervoegen, wat naadloos verliep. We wensen nog meer diversiteit op te nemen, omdat dit de uitdaging is van onze tijd en omdat het garant staat voor meer leren!

Het is ook een UITNODIGING aan elke deelnemer/ster om de eigen authenticiteit in de groep te ‘leven’. De begeleiding zal minder inhoud - theorie aanbieden, maar ieder ondersteunen ‘om voor de groep’ en ‘in de wereld’ te gaan staan; ieder op gepaste wijze.

Vooral is dit een UITNODIGING tot reflectie, tot stilstaan, tot omkijken en vooruitzien; tot aanvoelen wat kan en wil geboren worden; tot samen de stap zetten tot innovatie en co-creatie.

KERNBEGRIPPEN:
o systemisch denken en kijken
o collectieve intelligentie en collectieve wijsheid
o reflectie op denken, handelen en voelen
o ‘juiste’ verbinding
o Spiral Dynamics en andere ontwikkelingsmodellen
o hoogste potentiëel
o authenticiteit, maturiteit, autoriteit
o U Process en presencing
o Cynefin

METHODIEKEN:
o Cirkelconversaties
o Systemische Opstellingen
o Lichaam en beweging
o Dialoog
o Samen plezier beleven
o Meditatie
o Verhalen en vertellen
o Persoonlijke reflectie

En nog meer...

OPZET LEERGROEP:
De LeerGroep loopt over een gans werkjaar, met elke maand een hele dag reflectie en leren. Voor elke dag kan apart worden ingeschreven, maar we stellen voor minstens enkele dagen aanwezig te zijn, omwille van de continuïteit. We raden ieder aan – in de mate van het mogelijke – het startweekend mee te maken.

Alle deelnemers verbinden zich om met inzet deel te nemen, om te reflecteren op eigen gedrag, methodieken en opvattingen; en ook om van anderen, met anderen en aan anderen te leren. Onze doel is dat dit zal leiden tot innovatie en co-creatie.

VOOR WIE?
We richten ons op mensen die leiding willen geven vanuit het nieuwe paradigma, in het spanningsveld tussen chaos en orde, waar het innovatieve ruimte en kans heeft om te verschijnen. Mensen dus die open zijn voor nieuwe manieren van aanpak en die intensiteit niet schuwen.
Wij mikken op een grote diversiteit, omdat meer perspectieven de co-creativiteit en het leerpotentieel verhoogt.

Plaats: Heerlijckyt van Elsmeren, een verbazend rustige, eeuwenoude plek; vol rust en natuurlijke energie! Weg op Halen 2; Geetbets

Data:
* start-tweedaagse: vrijd. 12 okt van 9.30u tot zat. 13 oktober 16.30u
* aparte dagen: woensd. 28 nov.; dond. 13 dec.; dinsd. 22 jan.; woensd. 20 febr.; dond. 20 maart; dinsd. 22 april; woensd. 21 mei; dond. 19 juni;
* telkens van 9.30u tot 18.00u

Prijs: inclusief: begeleiding; verblijf, maaltijden en snacks; verslagen

  • Tweedaagse–verblijfskosten: enkele kamer: 212,- // dubbele kamer: 171,- // zonder overnachting: 119,-
    * Tweedaagse-begeleiding: profit: 350,90 // social profit: 278,30 // privé: 205,70
    * Aparte dag (verblijf+begeleiding): profit: 235,95 // social profit: 199,65 // prive: 163,35
    Alle prijzen INclusief BTW!!

Begeleiding:
Ria Baeck en Julian Still

Julian Still (°57) is door de wol geverfd in business. Hij is oorspronkelijk afgestudeerd in Economie en Frans, (specialisatie Internationale Marketing). Hij studeerde Mastering Interim Management (Vlerick), hij is ‘Cognitive Edge Practitioner in Complexity’ en is recent Executive Coach voor de Europese Commissie. Hij heeft de vaardigheden om organisaties te transformeren, zakelijke processen te optimaliseren, en om de goede medewerkers te motiveren. Hij heeft bewezen meerwaarde en succes te kunnen creëren onder moeilijke en complexe omstandigheden. Julian combineert op briljante wijze de aandacht voor de mens én voor het zakelijk succes (hard and soft side management). Wat hem typeert is zijn gevoel voor humor en zijn geduld. Hij is gepassioneerd om zijn vaardigheden en kennis steeds uit te breiden en staat open voor al wat nieuw is.


Volgende: Netwerk Onderwijs-verruimen-vernieuwen
Vorige: Systemische Benaderingen van Leren en Opvoeden
Projectenlijst: Projecten
Terug naar Welkom