Inspiratiedag Gebied De Merode

Inspiratiedag: Stilte, rust en ruimte als hefboom voor gebied de Merode

dond. 23 sept.'10 - Abdij van Averbode


Ik verzorg de begeleiding van het interactieve deel van deze dag samen met Dirk Sturtewagen van Centrum Waerbeke. Hieronder vind je de perstekst...
Ondertussen is deze dag voorbij, en mogen we het een echt succes noemen. Er kwamen heel veel nieuwe ideeën boven en mensen waren werkelijk geëngageerd. VormingPlus Kempen volgt het geheel op en er was zelf al een opvolgingsvergadering met de trekkers van dit project, naar verdere stappen toe. Deugddoend werk!
Hier de mooie, professionele foto's en ook links naar het hele verslag en enkele presentaties. En ook een video over het gebeuren!

Video


Het gebied de Merode heeft met haar rijke cultuurhistorie en haar gevarieerd landschap veel troeven voor beleving van stilte, rust en ruimte: het stiltegebied Gerhagen en Tessenderlo, de abdij van Tongerlo, de pelgrimplaats Scherpenheuvel, de Norbertijnenabdij van Averbode (centrum van stilte, bezinning en rust), de Bierhoeve van Natuurpunt... Die unieke kwaliteiten kunnen bijdragen tot een sterkere identiteit van het projectgebied.

Daarom organiseren Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK), Vormingplus Kempen, Vormingplus Limburg, Vormingplus Oost-Brabant en de Abdij Averbode een inspiratiedag over stilte, rust en ruimte. Dit is één van de 33 goedgekeurde Quick-Win projecten van het plattelandsproject de Merode.

Een honderdtal deelnemers uit verschillende sectoren in en om het gebied de Merode - landbouw, natuur, toerisme, economie, welzijn, onderwijs, cultuur… - schreven zich in om te luisteren naar enkele getuigenissen en om nadien met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van de eigen leef- en werkomgeving.

Waerbeke, sociaal-culturele beweging rond stilte & leefkwaliteit in Vlaanderen, zorgt voor de begeleiding.

Dit initiatief kadert in een bredere sensibiliseringscampagne rond stilte en rust in de Antwerpse Kempen onder leiding van Vormingplus Kempen. Meer info op de site van de Stille Kempen.


Volgende: Open Leerdag Art of Hosting
Vorige: Open Leerdag Leven in Transitie
Terug naar Welkom