Coaching

In coaching of mentoring focus ik op je hoogste potentieel, op evenwicht en coherentie; en op jouw ultieme levensopdracht. De problemen die je ervaart in je werk en je leven zijn in het coachingproces een vertrekpunt om dieper in te gaan op waarden, innerlijke balans, levensopdracht en je blinde vlekken.
Hoe ontdek je en maak je de volgende stap in de ontwikkeling van je innerlijk leiderschap?
Hoe vind je je oorspronkelijke manier van handelen in je job?
Wat moet er ont-dekt worden zodat jouw unieke zijn dienstbaar wordt aan de wereld?
Als je al bezig was met innerlijke ontwikkeling en al gezocht hebt naar verschillende oplossingen kan het zijn dat er moet gekeken worden naar diep verborgen persoonlijke patronen. Dat is niet erg, maar het vraagt bewustzijn en aanvaarding, en dan zal het proces zich vanzelf ontvouwen.

Doorheen mijn jarenlange praktijk heb ik mijn eigen stijl van werken ontwikkeld. Deze rijke ervaring ondersteunt het idee dat lichaam, geest en emoties allemaal deel zijn van hetzelfde geheel en best in een dynamische balans leven met mekaar. Dit vind je terug in mijn aanpak: er zal altijd aandacht zijn voor deze drie dimensies; en daarnaast heeft ook de ziel (of hoe je dat ook noemt) haar plaats.
Ik focus niet op het bovenspitten van het verleden, alleen wanneer het je plezier en vrijheid van handelen blokkeert in het hier-en-nu. Het doel is dat je jouw ontwikkelingspad helder ziet en dat je meer van je potentieel kan (uit)leven. Maar diepe patronen (manieren van denken, voelen en handelen die onszelf lijken te bepalen en weinig flexibel zijn) zijn ontstaan in situaties van pijn, lang geleden. Hoewel deze pijn, het gemis, de wanhoop heel diep kan zijn, toch vraagt ze erkenning en echte aanvaarding om zo geïntegreerd te worden.
Ik leerde zelf ontzettend veel en ik ben erg gegroeid in talloze sessies, workshops en trainingen waar lijfelijke beweging, ademen, dans en voelen centraal stonden. Lichaamsbewustzijn is centraal in mijn aanpak, hoewel we meestal gewoon op een stoel blijven zitten. Dit lijfelijk en emotioneel gebied zal altijd gelinkt worden aan je basisveronderstellingen en verder ook met je dagelijkse leven: daar waar je de verandering wil. Het diepe aanvaarden van al dat leeft in jezelf, brengt je stap voor stap bij je unieke zelf. Jij bent diegene die jouw leven bepaalt en creëert.

Therapie start meestal vanuit een (hoge) nood, het alleen niet meer kunnen overzien; als oude patronen en emotionele pijn te veel aan het stuur zitten van ons leven; als we 'de weg er uit' niet meer terug vinden. Net zoals hierboven beschreven, werk ik steeds vanuit het idee dat lichaam, geest en emoties deel zijn van hetzelfde geheel, en dat we ze niet kunnen scheiden; wel onderscheiden.
Ik ben gaandeweg gespecialiseerd in trauma en hooggevoeligheid. In vele gevallen komt hooggevoeligheid voort uit trauma's die in ons zenuwstelsel zijn opgeslagen. De weg hieruit is niet zozeer psychologisch en emotioneel, dan wel neurologisch! Ze heeft dus een fysische basis. Met kleine stapjes ontladen we de hooggeladen spanning, zodat stilaan een dieper rustniveau wordt gecreëerd.

Mijn sterke punten:

• gericht op ongebruikt potentieel en levensvreugde
• menselijk, warm contact
• diep inzicht in basispatronen van mensen en groepen
• wijsheid van de grootmoeder die intens heeft geleefd en nog
• jarenlange ervaring met vele soorten vragen, patronen en problemen

Met bijzondere aandacht voor:

• persoonlijk leiderschap/meesterschap = écht greep krijgen op je leven
• niet geleefde mogelijkheden op gebied van werk en loopbaan omzetten naar manifestatie
• vrouwen leiden naar hun werkelijke kracht en mannen naar hun diepere gevoel
• zingeving
• trauma, dissociatie, hooggevoeligheid

Coaching en therapiesessies duren 1,5uur.
Kunnen doorgaan in Brussel-Schaarbeek of Kortenaken.
Afspraken kunnen telefonisch (0473/50.21.76) of via mail worden gemaakt.


Vorige: Open Projecten

Volgende: Hosting en Begeleiding

Terug naar: Welkom