Cafe Verwondering Maart 2010

Café Verwondering is gestart eind april '09, in juli was een tweede samenkomst, de derde in september. En we gaan verder met prikkelen en verwonderen...
In 2010 was er één Café Verwondering, in maart; thema lees je hieronder; foto-verslag is
hier.


 

Wij willen je graag uitnodigen in

Café Verwondering

11 maart '10

16.00-22.00u

 

THEMA: Authentiek leiderschap in een wereld van verwarring en verandering
Een onderzoek en een verkenningstocht aan de hand van een levend praktijkvoorbeeld: De Genks

 

Onze wereld draait vierkant, en ook in Vlaanderen is er behoefte aan meer zin, veerkracht en verbinding. We hebben mensen nodig die hun passie verbinden met de nood die ze zien en ervaren, en dan – ondanks alles – een idee lanceren, een nieuwe stap zetten, een initiatief realiseren. Samen met anderen, want dat is de sleutel.

 

Mensen bijeenbrengen en ze laten praten op een betekenisvolle manier is hierin essentieel. Niet de expert of trainer zijn, maar mensen leiden naar een nieuwe manier van samen bouwen en creëren. Leiderschap dat de dingen organisch laat groeien, het beste in mensen naar boven haalt en ieder uitnodigt tot constant leren.

 

Eerste luik: PRIKKELENDE ONTMOETING
Wat is authentiek leiderschap in tijden van verwarring en verandering? Hoort die thuis bij de hiërarchische top? Of bij de basis? Houden we de touwtjes stevig in handen of creëren we ruimte voor samenspraak, voor niet-weten? Of gaan beide samen? Is dit anders voor organisaties, bedrijven of overheid? En wat betekent dit op vlak van je persoonlijke leiderschapshouding?

 

We verkennen deze vragen door middel van een concreet praktijkvoorbeeld. Maak kennis met De Genks – Een vernieuwend participatie-initiatief in Vlaanderen waarbij gewone Genkenaren sinds juni 2009 hun gemeenschap uitdagen tot een zinvol gesprek over een warmere samenleving (zie ook hun website), en hiermee heel wat in beweging hebben gezet op tal van vlakken.

 

Tweede luik: DINER CHEZ CHRISJE
klaargemaakt door Chrisje in 'de keuken van Piet', een 2-gangen diner met voornamelijk biologische ingrediënten, vaak uit de tuin... en inspirerende gesprekken aan tafel... een glas (wijn) inbegrepen...

 

Derde luik: IN DE GOEIE VRAAG
we verkennen allemaal samen het thema Authentiek Leiderschap... in (World) Café stijl... een diepgaande dialoog... Wat is essentieel in authentiek leiderschap? ... Hoe kunnen we het verschil maken? ... kruisbestuiving van ideeën... nog meer vragen... totaal nieuwe inzichten die ontluiken... samen oogsten van onze gezamenlijke wijsheid... nog wat napraten...

 

Wanneer: 11 maart 2010, van 16.00h tot 22.00h
Waar: Koningsmolen, Brouwerijstraat 68, 3400 Eliksem-Landen
Ga naar de website van Koningsmolen daar vind je de route.

 

Basisprijs: hele programma: €45,-
Indien je enkel een deel kan volgen:
Prikkelende Ontmoeting: 16.00u - 18.00u : €15,-
Diner Chez Chrisje: 18.00u - 19.30u : €20,-
In de Goeie Vraag: 19.30u - 22.00u: €15,-

 

Laat de bijdrage geen barrière zijn om te komen. Als de basisprijs voor jou te veel is, geef ons een seintje, dan kijken we samen wat kan.

 

Het bedrag is berekend op onze minimale kosten en voorziet geen enkele vergoeding voor de medewerkers en organisatoren. Als je hierin kan en wenst bij te dragen, kun je ervoor kiezen met de BasisprijsPlus dit initiatief en minder gegoede deelnemers te ondersteunen.

 

BasisprijsPlus: hele programma €90,-
Indien je enkel een deel kan volgen:
Prikkelende Ontmoeting: 16.00u - 18.00u : €35,-
Diner Chez Chrisje: 18.00u - 19.30u : €20,-
In de Goei Vraag: 19.30u - 22.00u: €35,-

 

Inschrijven: Email sturen naar aohvlaanderen@gmail.com en bedrag storten op rekeningnummer 220-0272521-84 van CBO (Centrum voor Bewust Ondernemen); met vermelding: Café Verwondering 11 maart 2010.

 

We hopen dat je er bij kan zijn!
Ivo Bols, Stien Michiels en Ria Baeck

 

Organisatie:
Ivo Bols www.irisoftsolutions.com, www.cbo.be
Stien Michiels www.ziraffa.be
en Ria Baeck www.vitis-tct.be
Prikkelende Ontmoeting over de Genks: in samenwerking met Ewoud Monbaliu www.changedesigners.be
Koningsmolen kingsmill.ning.com

 


Volgende: Art of Hosting voor Vlaanderen
Vorige: Art of Hosting april'10
Terug naar Welkom